Direktlänk till inlägg 2 januari 2018

Poopcamp: Dag 1

Av Emil - 2 januari 2018 20:30


Då var dag ett av projekt poopcamp avklarat och det gick mest som man kan tänka sig att första blöjfria dagen ska gå. Mycket kiss som gick till spillo på våra fulgolv istället för att hamna i pottan. Allt annat hade ju vart ett mirakel. Av tio kissningar (Alltså, vi för en bajs och kissdagbok, men jag orkar inte leta upp den för att kolla antal..) så lyckades vi vrida ut typ en halv på rätt ställe. Seger!


Enligt boken ska man mest ägna den här dagen åt att kolla tecken på att det behöver pinkas eller bajsas. Men faaan va svårt det är! Visst stannar hon upp som en surikat och ser lite extra koncentrerad ut, men det är millisekunder, om ens det, innan olyckan sker.


"Ett tips för er som kommer pröva det här är att inte låta era barn hållas på finparketten, men det säger förmodligen sig självt."


En annan grej som jag märkt är att det är rätt så utmattande för hjärnan att hålla span på sitt barn från sju på morgonen tills dess att läggdagsblöjan åker på. Jag känner mig helt jäkla såsig i huvudet, men det kan också vara att vi är lite småförkylda som gör det.

Och! Och och och, en grej till är att det verkligen är supersvårt att inte reagera i panik när det väl kommer något. Det kan få barnet att tro att det gör något dumt, vilket inte är superbra när man vill att pottan ska associeras med en positiv upplevelse.

Men....

Såklart är det ju när man släpper dottern ur sikt för ett ögonblick som det hamnar en pöl bakom soffan. Ens instinkter riktigt skriker: "NEEEEJ! TA BAAARNET!" så att det ekar i huvudet på en. Att inte lyssna på hjärnan och lugna ner sig invändigt kräver koncentration det med.


Nu får det vara nog för idag, vi ska ju trots allt på't imorn mä.


Gonatt.


[<Intro]                               [Dag 2>]

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emil - 17 februari 2018 20:48

  Jag vet inte hur många läsare jag har här på bloggen. Det gör mig glad att det är bortåt 700 sidvisningar per månad som läser om barnbajs, tidsbrist och allmän spretighet. ( Och det är väl ändå en beskrivning så god som någon av livet. )   Ja...

Av Emil - 29 januari 2018 10:15

Den här veckan får vara lite enklare. Det är trots allt inte lätt att vara människa alltid.   Kolla vilken slags järnrör vi ska ha till trappräcke. Leta upp och söka 3 intressanta jobb. Ev. sätta upp takplåtar i trappuppgången. Köpa en lät...

Av Emil - 29 januari 2018 09:45

Hej, ni få ursäkta, men det är lite tungt just nu med sömn och all möjlig annan skit. Vi har som nytt projekt att få den lilla att inte vakna tio gånger per natt för att ammas tillbaka till sömns. Och eftersom jag är den utan amningsmöjligheter s...

Av Emil - 24 januari 2018 13:44


  Igår drog den in över tomten. Den halländska vintern..   För den som inte bor i Halland är den väldigt lik en vanlig svensk midsommar, men med isfläckar. Snön tog den med sig också, och marken i hagen är så mättad på vatten nere i dalen att j...

Av Emil - 23 januari 2018 21:19

Ahh, ljuva kvällsstund..   Framför chromecasten på TV:n..   Ja, den är sannerligen i vägen för det som skulle kunna vara maxad produktiv tid. Istället för att stirra på en skärm som en hålögd zombie så kunde vi använt den lilla tiden till n...

Sök i bloggen

In need of translation?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Tisdags-Exemplaret med Blogkeen
Följ Tisdags-Exemplaret med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se