Direktlänk till inlägg 11 januari 2018

Poopcamp: Dag 10.

Av Emil - 11 januari 2018 15:45Nu går det så bra att vi till och med håller på att slappa till oss lite. Håller vi bara koll på henne och börjar påminna henne om pottan så är det inga problem med varken kiss eller bajs. Dock så inbillar vi oss att hon lärt sig att tolka kroppens signaler lite för bra. Det räcker med en liten distraktion (Och det krävs inte mycket på ett småbarn.) så glömmer hon allt vad nödighet är.Fast förrutom att vi gör lite missar och det händer en olycka då och då, så har vi ändå nått målet. På tio dagar! Eller, egentligen färre, men det är nu det börjar kännas mer avslappnat. 


Så vad tycker jag om boken som drog igång allt det här?


Redan bokens titel fick i alla fall mig att tänka: "Jo, tjena, som att det kommer att fungera..". Och jag står fortfarande fast vid det, trots att jag tycker det har gått väldigt smidigt de här tio dagarna. Jag antar att det är just det den är till för, att få en att haja till. Det står till och med i boken att det är olika för olika barn. Så får du ditt barn blöjfritt på så kort tid tyder det nog mer på ett högt IQ än något annat.


En annan sak som jag tycker fattas är hur man hanterar det ramaskri som blir när man vet att skitungen är nödig, men blir som ett monster med sockerabstinens när man ens nämner att gå på pottan eller lugnt och sansat lyfter dit det.


"Mitt tips är mutor i form av vad som helst som barnet tycker är roligt att göra, ett tålamod av härdat stål och kanske ett par öronproppar."

 


Men utöver det tycker jag ändå att den är värd en läsning, för att riktigt väcka suget att ta tag i potträningen. Utan den hade vi aldrig vågat dra igång ett sånt här projekt, och det hade nog tagit fan så mycket längre tid. Vi hade bokstavligt talat famlat i blindo, eller i värsta fall följt tips och råd från forum som familjeliv eller fejsbok. (Som jag då rakt inte rekommenderar någon att ta råd från om någonting, någonsin.)Lycka till nu med era egna skitungar.[Dag 5]                        [Intro>] 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emil - 17 februari 2018 20:48

  Jag vet inte hur många läsare jag har här på bloggen. Det gör mig glad att det är bortåt 700 sidvisningar per månad som läser om barnbajs, tidsbrist och allmän spretighet. ( Och det är väl ändå en beskrivning så god som någon av livet. )   Ja...

Av Emil - 29 januari 2018 10:15

Den här veckan får vara lite enklare. Det är trots allt inte lätt att vara människa alltid.   Kolla vilken slags järnrör vi ska ha till trappräcke. Leta upp och söka 3 intressanta jobb. Ev. sätta upp takplåtar i trappuppgången. Köpa en lät...

Av Emil - 29 januari 2018 09:45

Hej, ni få ursäkta, men det är lite tungt just nu med sömn och all möjlig annan skit. Vi har som nytt projekt att få den lilla att inte vakna tio gånger per natt för att ammas tillbaka till sömns. Och eftersom jag är den utan amningsmöjligheter s...

Av Emil - 24 januari 2018 13:44


  Igår drog den in över tomten. Den halländska vintern..   För den som inte bor i Halland är den väldigt lik en vanlig svensk midsommar, men med isfläckar. Snön tog den med sig också, och marken i hagen är så mättad på vatten nere i dalen att j...

Av Emil - 23 januari 2018 21:19

Ahh, ljuva kvällsstund..   Framför chromecasten på TV:n..   Ja, den är sannerligen i vägen för det som skulle kunna vara maxad produktiv tid. Istället för att stirra på en skärm som en hålögd zombie så kunde vi använt den lilla tiden till n...

Sök i bloggen

In need of translation?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Tisdags-Exemplaret med Blogkeen
Följ Tisdags-Exemplaret med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se