Direktlänk till inlägg 16 januari 2018

Projekt Matsal: Vi skrapar på ytan.

Av Emil - 16 januari 2018 12:58


Vi har redan börjat smygstarta lite med vår lista för 2018. Välkommen till gröna rummet! 


#Krigszon


De som bodde här tidigare måste vart och handlat sin färg på militärens rea, för jag kan inte fatta hur man kan få för sig att slänga upp en så gräsligt tråkig och udda färg på väggarna, såvida det inte är snålheten som får bestämma. Här inne ska vi riva bort innerväggarna mot hallen och vardagsrummet för att få en enda stor matsal. Det kommer att bli ett stort projekt. För nånstans måste det finnas en bärande vägg som måste balkas upp, golvet ska tas upp och golvvärme ska ner och beroende på hur taket ser ut så bör det kanske bytas. Alla rum är just nu täckta av papp eller oljeboard i taken, ful plastmatta eller vinyl på golven, och den räligaste av målad tapet eller väv på väggarna. (Hur man än gör med renoveringen i det här huset, så kommer det att leda till en garanterad förbättring i alla fall.)


Så häromdagen kunde vi inte hålla oss längre, det var ett tag sen vi fick möjlighet att skrapa på ytan och se vad som finns in under alla lager av fult. Vårt hus är byggt i början av nittonhundratalet av allt möjligt, bland annat resterna av ett gästgiveri. För oss är det lite som att skrapa en lott. För det mesta förlorar man och hittar inget annat än resterna av gamla ägglådor och tidningar. Men ibland får man vinst, som i taket på vad som numera är vårt badrum och extrarum. Där hittade vi en jättefin 3cm tjock pärlspont, samt resterna av en ingång i ett hörne.


Men idag, idag hittade vi det här:


             


Massivt trägolv och de fetaste takbrädorna jag någonsin skådat! Okej.. Trägolvet kommer vi behöva ta upp när vi ska ha golvvärme, och kanske är det i så dåligt skick att vi måste använda det någon annanstans. Taket däremot är här för att stanna, om jag får bestämma. (Så länge det är i ett tillräckligt stort sjok utan en massa glipor såklart.)Jag är riktigt taggad nu. Det här är verkligen det bästa med gamla hus.


Nu gäller det bara att fundera ut hur vi ska få allt att smälta ihop med vartannat.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emil - 17 februari 2018 20:48

  Jag vet inte hur många läsare jag har här på bloggen. Det gör mig glad att det är bortåt 700 sidvisningar per månad som läser om barnbajs, tidsbrist och allmän spretighet. ( Och det är väl ändå en beskrivning så god som någon av livet. )   Ja...

Av Emil - 29 januari 2018 10:15

Den här veckan får vara lite enklare. Det är trots allt inte lätt att vara människa alltid.   Kolla vilken slags järnrör vi ska ha till trappräcke. Leta upp och söka 3 intressanta jobb. Ev. sätta upp takplåtar i trappuppgången. Köpa en lät...

Av Emil - 29 januari 2018 09:45

Hej, ni få ursäkta, men det är lite tungt just nu med sömn och all möjlig annan skit. Vi har som nytt projekt att få den lilla att inte vakna tio gånger per natt för att ammas tillbaka till sömns. Och eftersom jag är den utan amningsmöjligheter s...

Av Emil - 24 januari 2018 13:44


  Igår drog den in över tomten. Den halländska vintern..   För den som inte bor i Halland är den väldigt lik en vanlig svensk midsommar, men med isfläckar. Snön tog den med sig också, och marken i hagen är så mättad på vatten nere i dalen att j...

Av Emil - 23 januari 2018 21:19

Ahh, ljuva kvällsstund..   Framför chromecasten på TV:n..   Ja, den är sannerligen i vägen för det som skulle kunna vara maxad produktiv tid. Istället för att stirra på en skärm som en hålögd zombie så kunde vi använt den lilla tiden till n...

Sök i bloggen

In need of translation?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Tisdags-Exemplaret med Blogkeen
Följ Tisdags-Exemplaret med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se