Direktlänk till inlägg 21 januari 2018

Veckans Lista. [Eller: Vägen ut ur senareläggandet.]

Av Emil - 21 januari 2018 12:57
Jag har, som många andra moderna människor där ute, väldigt svårt att få något gjort. Har säkert skrivit tidigare att jag är en superprokrastinatör. Varför göra något idag som jag lika gärna kan göra imorgon liksom? Och lättdistraherad. Jag kan inte föra ett normalt samtal om en TV står på i bakgrunden.


Barn och deras rutiner gör inte saken lättare med att klämma in projekt, men det här problemet fanns långt innan dem.


I sökandet efter att bli en sån där produktiv människa som bara tuffar på likt ett ånglok så tänkte jag testa det här med listor. Jag gjorde ju en årslista med lite större projekt som jag ska klara minst 80% av innan året är slut, så jag tänkte: "Varför inte ha en veckolista med lite drygt 10 miniprojekt att beta av varje vecka?"


Kan funka.


Disciplin och struktur är nog det jag behöver.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emil - 17 februari 2018 20:48

  Jag vet inte hur många läsare jag har här på bloggen. Det gör mig glad att det är bortåt 700 sidvisningar per månad som läser om barnbajs, tidsbrist och allmän spretighet. ( Och det är väl ändå en beskrivning så god som någon av livet. )   Ja...

Av Emil - 29 januari 2018 10:15

Den här veckan får vara lite enklare. Det är trots allt inte lätt att vara människa alltid.   Kolla vilken slags järnrör vi ska ha till trappräcke. Leta upp och söka 3 intressanta jobb. Ev. sätta upp takplåtar i trappuppgången. Köpa en lät...

Av Emil - 29 januari 2018 09:45

Hej, ni få ursäkta, men det är lite tungt just nu med sömn och all möjlig annan skit. Vi har som nytt projekt att få den lilla att inte vakna tio gånger per natt för att ammas tillbaka till sömns. Och eftersom jag är den utan amningsmöjligheter s...

Av Emil - 24 januari 2018 13:44


  Igår drog den in över tomten. Den halländska vintern..   För den som inte bor i Halland är den väldigt lik en vanlig svensk midsommar, men med isfläckar. Snön tog den med sig också, och marken i hagen är så mättad på vatten nere i dalen att j...

Av Emil - 23 januari 2018 21:19

Ahh, ljuva kvällsstund..   Framför chromecasten på TV:n..   Ja, den är sannerligen i vägen för det som skulle kunna vara maxad produktiv tid. Istället för att stirra på en skärm som en hålögd zombie så kunde vi använt den lilla tiden till n...

Sök i bloggen

In need of translation?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Tisdags-Exemplaret med Blogkeen
Följ Tisdags-Exemplaret med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se