Direktlänk till inlägg 23 januari 2018

Kvällsfunderingar..

Av Emil - 23 januari 2018 21:19


Ahh, ljuva kvällsstund..


Framför chromecasten på TV:n..


Ja, den är sannerligen i vägen för det som skulle kunna vara maxad produktiv tid.

Istället för att stirra på en skärm som en hålögd zombie så kunde vi använt den lilla tiden till något mer. Rivit ut Gröna rummet, stickat mössor till barnen, läst böcker, pratat över ett glas gott vin.


Men det är något slags svart magi med livet, och i synnerhet livet som småbarnsföräldrar, som transformerar min verklighet till en kopia av mina föräldrars när jag var liten. Det vill säga att slappa framför dumburken och se hur mamma slocknade prick klockan kvart över nio, alldeles lagom för att missa vädret, som var det enda hon ville se. (Detta tilldrog sig på den tiden innan Ernst Kirchsteiger hade blivit allas vår mysfarbror, och smygit sig in i medvetandet på varenda medelålders kvinna.)Men, det är ju så sköönt! Slappa i varsin soffa.

Frugan somnar, nattugglan i mig gör sig påmind.


Samtidigt.


TV:n är ett gift som måste få mindre av min lediga tid.

Men hur ska det gå till?


Jag antar att det får vara någon slags kompromiss..Det finns ju trots allt bra underhållning och intressanta program att titta på.
Kanske skulle vi göra varsin topp fem program vi vill se under veckan. Det skulle förmodligen hindra "Farmen" eller "Bachelor" att hoppa in på menyn. Samt att ha två TV-kvällar i veckan.


Det här får jag inte glömma att ta upp med min älskling.


När hon vaknar... Jag kanske borde peta på henne..Nä, hon får sova en stund till..


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emil - 17 februari 2018 20:48

  Jag vet inte hur många läsare jag har här på bloggen. Det gör mig glad att det är bortåt 700 sidvisningar per månad som läser om barnbajs, tidsbrist och allmän spretighet. ( Och det är väl ändå en beskrivning så god som någon av livet. )   Ja...

Av Emil - 29 januari 2018 10:15

Den här veckan får vara lite enklare. Det är trots allt inte lätt att vara människa alltid.   Kolla vilken slags järnrör vi ska ha till trappräcke. Leta upp och söka 3 intressanta jobb. Ev. sätta upp takplåtar i trappuppgången. Köpa en lät...

Av Emil - 29 januari 2018 09:45

Hej, ni få ursäkta, men det är lite tungt just nu med sömn och all möjlig annan skit. Vi har som nytt projekt att få den lilla att inte vakna tio gånger per natt för att ammas tillbaka till sömns. Och eftersom jag är den utan amningsmöjligheter s...

Av Emil - 24 januari 2018 13:44


  Igår drog den in över tomten. Den halländska vintern..   För den som inte bor i Halland är den väldigt lik en vanlig svensk midsommar, men med isfläckar. Snön tog den med sig också, och marken i hagen är så mättad på vatten nere i dalen att j...

Av Emil - 22 januari 2018 09:05

Förmodligen hugger jag efter lite mer än vad jag kan svälja på en vecka.   Men vafan, sätt ribban högt, nu kör vi! Foga och måla skarvar på övervåningen. Köra iväg onödiga möbler till auktion. Rita skiss på det nya trädgårdslandet. R...

Sök i bloggen

In need of translation?

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Följ bloggen

Följ Tisdags-Exemplaret med Blogkeen
Följ Tisdags-Exemplaret med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se